Barefoot Groundology Barefoot

Jordning för hälsa och EMF-skydd

Läs denna sida på English | Français | Deutsch | Español | Svenska | Suomeksi | Polski Kundvagn 0 varor
Totalt 0 kr
HEM OM JORDNING PRODUKTER VETENSKAPLIG FORSKNING KONTAKT
Dela den här sidan

Om jordning

Ordet jordning hänvisar till att skapa en elektrisk koppling med jorden. En växande mängd forskning har upptäckt att jordning av kroppen har många positiva effekter på hälsan.

Tyvärr har våra moderna sulor av gummi och plast, tillsammans med isolerande inomhusmiljöer, gjort att vi förlorat vår naturliga elektriska koppling till jorden, såvida vi inte går barfota utomhus.

Det finns två centrala anledningar till varför denna elektriska koppling till jorden är så viktig:

  1. Jorden är en massiv reservoar av fria elektroner. Utan en anslutning till denna reservoar kan cellerna i vår kropp inte balansera laddningen av elektronbristiga fria radikaler. Effekten av jordning på klumpade blodkroppar är också väldokumenterad (se Vetenskaplig forskning).

  2. Vår moderna omgivning är full av ett bredd spektrum av elektromagnetisk strålning, från datorer, mobiltelefoner & -master, radio- & TV-sändningar, trådlösa nätverk, Bluetooth, kraftledningar, elinstallationer och andra elektriska apparater. Denna elektromagnetiska strålning inducerar en elektrisk spänning i våra kroppar, vilket stör de miljardtals elektriska signaler som är en vital del av kroppens funktion. Genom att koppla oss till jorden kan vi dramatiskt minska denna inducerade spänning, eftersom vi då skyddas av jordens enorma elektriska laddning.

På en mer subtil nivå är det också tänkbart att kopplingen till jorden faktiskt bär någon slags information, och hjälper oss att få kontakt med ett stort nätverk av intelligens hos vår planet.

Hur jordar man sig?

Det enklaste sättet att bli jordad är att gå utomhus och placera sina bara fötter eller händer mot jord eller gräs, eller att doppa sig i ledande vatten, som ett hav eller en mineralrik sjö.

Inomhus kan en koppling till jorden göras genom att slå ner en metallstav i marken utomhus, dra en sladd från den, och sedan koppla sig mot sladden.

Det kanske låter besvärligt, men som tur är har de flesta elinstallationer redan en sådan stav installerad, kopplad till "jord"-stiftet i alla, eller åtminstone några, vägguttag i hemmet. Och istället för att koppla en sladd direkt till oss själva, har ett antal jordningsprodukter tagits fram, som t.ex. jordningslakan, mattor, band och elektrodplåster.

Effekter av jordning

Den mest direkt märkbara effekten som människor rapporterar när de blir jordade är att de helt enkelt "mår bättre". Det har beskrivits som fridfullhet, en känsla av ro och minskad stress. Om det funnits smärta så har den ofta reducerats eller försvunnit helt.

Människor som upplever negativa effekter av att använda datorer eller andra elektriska apparater rapporterar att dessa negativa effekter minskar eller helt försvinner vid jordning.

Eftersom de produkter vi säljer inte är CE-märkta som medicintekniska produkter, är det inte tillåtet att göra några medicinska påståenden i samband med effekterna av jordningen.

 
Stäng Med länkarna nedan kan du dela den här sidan på sociala medier eller med e-post.
Facebook     Twitter
Email